Pantoffelmarknad 1 oktober 2011

 

Pantoffelaffisch20112011 års Pantoffelmarknad fick flytta till grusplanen vid Möllevallen eftersom torget var under ombyggnad. Men det blev minst lika bra och både besökare och knallar var nöjda - och därmed vi som arrangör också!

Vid halv åtta på morgonen låg den kyliga dimman tjock när knallarna började rulla in och ställa iordning sina bord. Men snart klarnade det upp och vid tio då marknaden officiellt drog igång sken solen från en klarblå himmel. Dagen blev strålande och varm, över 20 grader fast än det var den 1a oktober! Med en härlig blandning av bland annat hantverk, närproducerade matvaror, konst, växter och godis fanns det något för alla. Lokala föreningar informerade om sina verksamheter och i fikatältet samsades lottorna, byalaget och scouterna om att utfodra alla gästerna med våfflor, kaffe och hembakat, grillad korv och bakad potatis. Hoppborgen var som alltid välbesökt av marknadens yngre klientel som gladeligen hoppade sig svettiga i värmen medan föräldrarna istället sökte skydd i skuggan av tälten.. Även i pysselhörnan där byalagets Johanna och Camilla hjälpte barnen att göra sina egna knappar eller "pins" var det full fart och en och annan vuxen ville minsann också vara med!

Odlarna hade som vanligt ett tält för sig själva där det gick att köpa potatis av alla de slag. Vita, gula, lila, blåa, tjocka, smala - ja, potatis är mer än bara mjölig eller fast.. Många tog tillfället i akt att få lite mer information om knölarna av de kunniga odlarna och få sågs lämna marknaden utan en papperspåse i handen! De sista månadernas ihärdiga regnande hade försenat skörden så några odlare kunde tyvärr inte komma. Maskinerna som normalt brukar visas upp på marknadsdagen var alla fortfarande i bruk ute på åkrarna men det hade nog de flesta förståelse för! För potatisen måste ju upp - vad ska vi annars njuta av hela vintern?!

Vi hoppas att ni alla hade en lika bra och rolig dag som vi och önskar er hjärtligt välkomna tillbaka nästa år!