Pantoffelmarknad 2017

Skurups Näringsliv skrev om Pantoffelmarknaden 7 oktober 2017:

Skivarp har inte satt sin sista potatis!

I lördags gick den tionde Pantoffelmarknaden av stapeln i Skivarp. Tillsammans stod potatisodlarna i ett tält som doft...ade varmt av den skånska jorden som de plockats upp ur. Gyllenbruna, mörka, släta och lite skrovliga låg dem i rader av lådor; uppmärkta med både bekanta och lite mer sällsynta namn.

Men i vanlig ordning erbjöds det så mycket mer än bara pantofflor. Pyssliga hantverk, närproducerade livsmedel och vårlökar var bara några av de många saker som besökarna kikade omkring på. Marknaden hålls traditionellt liten och gemytlig för att påminna om hur det såg ut förr, en salig blandning på en liten yta.

Barnens engagemang lockade många stolta föräldrar till lördagens marknad. Scouterna och deras lotteri tillförde spänning, och skolbarnen från Skivarp hade blandat kreativitet med nytta och skapat vackra konstverk av återvinningsmaterial.

De lokala odlarna och producenterna skapade även det här året en mysig miljö där det bästa från höstens Skåne visades upp. Vi ses vid nästa års skörd!